Studiranje

studiranje-na-kredit-1335626076-155416
Akademske i stručne studije na osnovu odobrenih, odnosno akreditovani studijski programi visokog obrazovanja, biće predavao na Univerzitetu i u visokoškolskim jedinicama.Akademski studiranje Program će omogućiti studentima za razvoj i primenu naučnih, stručnih i umetničkih dostignuća. Stručnjak studiranje program će omogućiti studentima za primenu znanja i veština potrebnih za radni proces.

Akademske studije organizuju se i učio kao:

1) osnovne akademske studije traju tri do četiri godine, i čijim se završetkom 180 do 240 ESPB bodova. Student koji završi osnovne akademske studije Sticanje najmanje 180 ESPB bodova, stiče stručni naziv diplomirani sa naznakom: prvog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti. Student koji završi osnovne akademske studije Sticanje najmanje 240 ESPB bodova, stiče stručni naziv diplomirani sa ocenama sa naznakom prvog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti.

2) master akademske studije (master) traju jednu do dve godine, i čijim se završetkom 60 do 120 ESPB bodova. Student koji završi master akademske studije stiče akademski naziv magistra sa naznakom zvanja drugog stepena master akademskih studija iz odgovarajuće oblasti.

3) specijalističke akademske studije u trajanju od najmanje godinu dana, i čijim se završetkom stiče najmanje 60 ESPB bodova. Student koji završi specijalističke akademske studije stiče stručni naziv specijalista sa naznakom zvanja drugog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti.

4) doktorske akademske studije traju najmanje tri godine, i čijim se završetkom, najmanje 180 ESPB bodova. Student koji završi doktorske akademske studije trećeg stepena stiče naučni naziv doktor na Filozofskom sa naznakom oblasti: dr, dr sci. ili Dr juris.

Akademski studijski programi iz medicinskih nauka mogu se organizovati integrisano u okviru osnovnih i master akademskih studija, kako bi se stiče 360 ESPB bodova po njihovom završetku.

Stručni studije organizuju se i učio kao:

1) osnovne stručne studije traju tri godine, i čijim se završetkom, 180 ECTS bodova;

2) specijalizovane stručne studije u trajanju od najmanje godinu dana, i čijim se završetkom, najmanje 60 ESPB bodova.

studiranje